prevnext
Menu

Λόγοι για να Φτιάξεις μόνος σου τον υπολογιστή σου

Λόγοι για να Φτιάξεις μόνος σου τον υπολογιστή σου

Λόγοι για να Φτιάξεις μόνος σου τον υπολογιστή σου

1. Υπέροχα κουτιά: Οι έτοιμοι υπολογιστές έχουν δελεαστικά σχέδια χάρη στις ανάγλυφες γραμμές , μικρότερα μεγέθη και μερικές φορές ενσωματωμένα card reader . Αυτά τα κουτιά όμως έχουνε περιορισμένο χώρο για μελλοντική αναβάθμιση , σε περιπτώσεις που μερικές φορές δεν έχουνε ελεύθερες θέσεις ούτε για μονάδες δίσκου πόσο μάλλον για μία κάρτα γραφικών που μπορεί να καταλαμβάνει διπλό ύψος. ακόμα χειρότερα έχουνε κακή ροή αέρα με αποτέλεσμα να ανεβάζουνε υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς προτείνουμε κάποιο ποιοτικό κουτί από κορυφαίες εταιρείες που λύνουν όλα αυτά τα προβλήματα.
2. Ποιοτικά & δυνατά τροφοδοτικά: Καταρχήν ξεχάστε το overclocking , τα περισσότερα μοντέλα έρχονται από τα εργοστάσια με τροφοδοτικά της τάξεως των 300-350 Watt που θα δυσκολευτούνε να τροφοδοτήσουνε μία καλή κάρτα γραφικών, εκτός και αν είναι low-end μοντέλο. Πιθανόν να βολεύει σε μία απλή κάρτα γραφικών αλλά με ένα αξιόπιστο & δυνατό τροφοδοτικό δε θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα αν θελήσετε να παίξετε πιο απαιτητικά παιχνίδια σε υψηλότερη ανάλυση .
3. Επιλογή μητρικής: Συνήθως είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να μάθετε ποιο μοντέλο μητρικής βρίσκεται μέσα σε έναν έτοιμο υπολογιστή πριν το αγοράσετε. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να μάθετε μόνο την μάρκα όπως Gigabyte ή ASUS και υπάρχει πιθανότητα να είναι εγκατεστημένη κάποια ειδική low-end έκδοση ειδικά για τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση σε απαιτητικές εργασίες ή ακόμη και να μην μπορείτε να αναβαθμίστε αποτελεσματικά τον υπολογιστή σας μελλοντικά. Είναι καλύτερη λύση να διαλέξετε μόνοι σας την μητρική σας βάση των αναγκών σας .
4. Ποιοτικά εξαρτήματα: Ένας έτοιμος υπολογιστής μπορεί να έχει ένα το λογότυπο μίας εταιρείας πάνω του. Όπως γίνεται συνήθως, υπάρχει το λογότυπο του επεξεργαστή αν είναι Intel ή AMD και όντως έτσι είναι αλλά ποιος έφτιαξε τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή σας; Συχνά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια γιατί από εβδομάδα σε εβδομάδα ο κατασκευαστής μπορεί να έχει αλλάξει προμηθευτή για την μνήμη ram, τον σκληρό δίσκο και άλλα εξαρτήματα. Επιλέξτε τα δικά σας εξαρτήματα από τις κορυφαίες εταιρείες , με την βοήθεια μας φυσικά, για να γνωρίζετε απόλυτα τι αποκτάτε.
5. Αγορά λειτουργικού ξεχωριστά: Είναι γνωστό ότι οι έτοιμες συνθέσεις έρχονται με προεγκατεστημένα προγράμματα από τον κατασκευαστή τα οποία «βαραίνουν» το λογισμικό, σχεδόν πάντα χωρίς κάποια χρησιμότητα, όπως δοκιμαστικές ή περιορισμένης λειτουργικότητας προεγκατεστημένες εφαρμογές , προγράμματα antivirus που λήγουν σε κάποιες μέρες μαζί με εφαρμογές της ίδιας της εταιρείας που φορτώνουνε μαζί με την εκκίνηση του λογισμικού με αποτέλεσμα να σπαταλούνται σημαντικοί πόροι του μηχανήματος και να τον κάνουνε αργό. Σχεδόν πάντα, χάνουμε αποθηκευτικό χώρο από την εταιρεία , διότι αυτά τα αρχεία τοποθετούνται σε ένα κομμάτι του σκληρού δίσκου , οπότε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να ανανεώσετε το μηχάνημα σας και να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σας σύστημα θα πρέπει να αφαιρέσετε από την αρχή όλα αυτά τα έξτρα προγράμματα. Συνήθως δεν έχετε ούτε τους δίσκους για την εγκατάσταση του λογισμικού , οπότε σε κάποια πιθανή βλάβη του σκληρού δίσκου δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα. Προτιμήστε να αγοράσετε εσείς το λειτουργικό σύστημα , ώστε να έχετε τους δίσκους εγκατάστασης, την δυνατότητα επιλογής του,να έχετε ένα πιο ελαφρύ και γρήγορο σύστημα και για να μην σας εμφανίζονται δεκάδες διαφημιστικά προγράμματα και διαφημίσεις για τους συνεργάτες της κάθε εταιρείας.
6. Αναβάθμιση: Αν θελήσετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας, όπως μία καινούρια κάρτα γραφικών ή παραπάνω ram, η εταιρεία μπορεί να σας βγάλει εκτός εγγύησης ακόμα και αν αφορά άλλο εξάρτημα από αυτό που αλλάξατε εσείς. Με την αγορά έτοιμου υπολογιστή πρέπει να ξεχάσετε την δυνατότητα αναβάθμισης για όσο καιρό διαρκεί η εγγύηση ώστε να μην την χάσετε. Φτιάξτε τον δικό σας υπολογιστή και προσθέστε οτιδήποτε θελήσετε όποτε το χρειαστείτε.

7.Ισορροπία στην σύνθεση:  Συνήθως  οι έτοιμες συνθέσεις περιλαμβάνουν έναν καλό επεξεργαστή, σκληρό δίσκο με μεγάλη χωρητικότητα και αρκετή μνήμη ram για να ολοκληρωθεί η σύνθεση με ένα φθηνό τροφοδοτικό, μία αδύναμη κάρτα γραφικών (αν υπάρχει) και μία φθηνή μητρική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία ασταθή σύνθεση ειδικά όταν έρχεται αντιμέτωπη με απαιτητικές διεργασίες. Τα καλά εξαρτήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους διότι πρέπει να καλύψουν τα μειονέκτηματα των υπόλοιπων υποσυστημάτων. Ακόμα και με έναν δυνατό επεξεργαστή και αρκετή μνήμη ram ο υπολογιστής δεν θα μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα ειδικά όταν αναφερόμαστε σε gaming pc.

tumblr_inline_n9wa472CuW1sby691
8. Εγγύηση: Συνήθως τα έτοιμα συστήματα καλύπτονται από 1 έτος εγγύησης και αυτό καλύπτει ολόκληρο τον υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο εξάρτημα χαλάσει θα πρέπει να επιστρέψεις ολόκληρο τον υπολογιστή στην αντιπροσωπεία. Αν θελήσεις να αγοράσεις τα εξαρτήματα ξεχωριστά, θα ανακαλύψεις ότι τα περισσότερα καλύπτονται από 2-3 χρόνια εγγύηση. Κάποια ποιοτικά εξαρτήματα μπορεί να καλύπτονται από 5 έτη εγγύησης και τυπικά οι μνήμες RAM καλύπτονται από εφόρου ζωής εγγυήσεις. Πιο σημαντικό ακόμα, αν χαλάσει κάτι , μπορείς να επιστρέψεις το συγκεκριμμένο ανταλλακτικό και όχι ολόκληρο τον υπολογιστή.

 

800pc_10_full1 build2 sssa tumblr_inline_n9wactsMEO1sby691

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *